Cinci zile libere pentru bugetari, de Sfânta Marie

Cinci zile libere pentru bugetari, de Sfânta Marie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, 2 august, că a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie declarate nelucrătoare. Astfel, bugetarii se pot bucura de o minivacanță de Sfânta Marie, excepție făcând doar cei încadrați la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.

„Avem astăzi o veste bună și pentru angajații din sectorul public. Vor avea o mică vacanta în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca și 16 și 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă.

Vor face exceție locurile de muncă în care activitatea nu poate fi intreruptă precum și magistratii și personalul din instanțele judecatorești implicate în solutionarea proceselor cu termen în zilele de 16 si 17 august și, bineînțeles, participanții la aceste procese”, a anuntat Viorica Dancilă la începutul Ședinței de Guvern de astăzi.

Premierul nu a precizat dacă aceste zile se vor recupera, cum s-a întâmplat în alte cazuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*