Poliția de frontieră lucrează la „capacitate maximă”!

Poliția de frontieră lucrează la „capacitate maximă”!

Poliția de Frontieră Română anunță că a dispus suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor „până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct”, având în vedere că în această perioadă se preconizează o creștere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales cele din vestul și sudul țării.

Aglomerarea traficului frontalier se datorează faptului că în luna august mulți cetățeni români aflați în afara granițelor țării se întorc în România pentru a-și petrece concediul alături de familie, iar un număr mare de cetățeni români aleg să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării.

„La nivelul întregii țări, peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. De asemeni, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În același timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei și în zona de competență” – precizează Poliția de Frontieră Română.

Conform sursei citate, anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane persoane, din care aproximativ 6 milioane cetățeni UE și 1,4 milioane cetățeni non UE și peste 1,8 milioane mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele aeroportuare (1,85 milioane persoane) și cele de la frontiera româno-ungară (1,7 milioane persoane). În ceea ce privește punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost PTF Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 1,17 milioane persoane, urmat de PTF Nădlac II, cu peste 740.000 persoane și PTF Borș, unde polițiștii de frontieră au verificat peste 582.000 persoane. La frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița (355.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin PTF Giurgiu (563.000 persoane) și Vama Veche (383.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin PTF Porțile de Fier I (175.000 persoane).

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line (disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro), care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Întrucât în perioada vacanței de vară mulți copii călătoresc în afara granițelor țării și se întâlnesc adesea situații în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale, Poliția de Frontieră Română recomandă părinților ca, înainte de plecare, să consulte, pe site-ul instituției (www.politiadefrontiera.ro), care sunt condițiile privind călătoria cetățenilor români minori în străinătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*