Elevul dejean Bogdan Hosu,  la „Festivalul Nonformal” din Baia Mare!

Elevul dejean Bogdan Hosu, la „Festivalul Nonformal” din Baia Mare!

În perioada 8-13 august, Capitala Tineretului din România, BAIA MARE, devine și Capitala Învățării Nonformale, datorită unui „Festival Nonformal” organizat în orașul de la poalele Gutinului.

Spre bucuria noastră, la acest festival a fost acceptat și tânărul dejean Bogdan Hosu, elev în clasa a XI a la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”. Membru al Trupei de teatru francofon „Caracteres” din cadrul liceului, Bogdan Hosu s-a făcut remarcat în rolul lui Democos, din piesa lui Jean Giraudoux, „Războiul cu Troia nu se face”, atât pe scena Festivalului Franthousiasme, cât și la festivalurile la care a fost prezentă în acest an, trupa din care face parte.

Festivalul Nonformal, organizat de Asociația DEIS, cu sprijinul financiar al Municipiului Baia Mare, reunește 120 de tineri și lucrători de tineret din toată țara, 10 facilitatori cu experiență și 10 ateliere despre metode și instrumente participative de implicare activă a tinerilor.

Cele 10 ateliere acoperă o sferă variată de metode. Nu mai puțin de patru forme de teatru: forum, improvizație, playback și de umbre vor transforma Baia Mare într-o scenă interactivă în care și spectatorii vor fi implicați devenind spectACTORI. Animația va însufleți atmosfera prin: animație socio-educativă, percuție (TOTEM) și jongleria ca instrument de animație stradală. Simțul vizual și poveștile din viața de zi cu zi se vor împleti la facilitare grafică. Argumentarea și discursul public vor fi cuvintele de ordine în atelierul de dezbateri. În plus, un atelier surpriză dedicat comunității din Baia Mare.

La final, în ziua de 12 august, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului, participanții vor interacționa cu tinerii din Baia Mare prin reprezentații în care vor pune în practică ceea ce au învățat în ateliere.

Asta din punct de vedere tehnic. Altfel, ca orice festival, și acesta are ingredientele necesare pentru a fi unul de succes: emoție, bucurie și activități de calitate. Bonus: învățare cu sens, creativitate și multă voioșie autentică.

Mai multe detalii cu privire la eveniment, facilitatori și ateliere sunt disponibile la http://nonformal.baiamare2018.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*