Burse de 2.000 de lei pe semestru, pentru elevii din familii cu venituri mici, dacă nu au mai mult de 10 absențe

Burse de 2.000 de lei pe semestru, pentru elevii din familii cu venituri mici, dacă nu au mai mult de 10 absențe

Din anul școlar 2018 – 2019, elevii care îndeplinesc anumite condiții, vor primi câte 4.000 de lei pe an. Este vorba despre elevii care provin din familii cu venituri mici.

„Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educației Naționale. Sunt propuse 200.000 de burse, câte 50.000 de burse pe semestru, în valoare de 2.000 de lei fiecare, oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai puțin de 10 absente și care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei”, a spus ministrul Educației, Valentin Popa, la prezentarea bilanțului de șase luni de mandat.

Până acum, elevii beneficiau doar de bursele de ajutor social, de câte 70 de lei lunar, care se acorda, pe durata a 12 luni, copiilor rămași fără părinți sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbție grav, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică sau glaucom, precum și copiilor care provin din familii care nu realizează un venit mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

De asemenea, bursa „Bani de liceu” va crește de la 180 la 250 de lei, iar plafonul de la 150 la 500 de lei pe membru de familie. Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu” se acordă elevilor pe toata durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acești bani inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat. Și acest suport financiar este condiționat de prezența la școală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absențe nemotivate într-o lună.

Sursa:.portalinvatamant.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*