Zbor către Egipt, introdus de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Zbor către Egipt, introdus de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

O cursă cu destinaţia Hurghada, Egipt, va fi introdusă luna aceasta, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Cursele vor fi operaţionale din 26 august, transportul fiind făcut cu o aeronavă de tip Boeing 737.

Destinaţia Egipt a fost întotdeauna foarte căutată de turişti, potrivit lui Cristian Pandel, directorul unei agenţii de turism, chiar dacă în ultimii ani, din cauza problemelor politice din zonă, dorinţa şi posibilităţile turiştilor de a călători în această ţară au fost mult reduse.

„Întotdeauna Egiptul a fost foarte dorit şi multe chartere au fost făcute către această destinaţie. Noi operăm acum din ţară cinci zboruri, din Timişoara, Cluj şi trei din Bucureşti, iar anul viitor vom dubla acest număr de zboruri deoarece condiţiile sunt foarte bune pentru următoarea perioadă, mă refer la preţ-calitate. Numărul românilor care vor să meargă într-o vacanță în Egipt a crescut de 4-5 ori în comparație cu anul trecut. De altfel, primele trei aeronave care vor decola de pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca sunt pline 100%, ceea ce reflectă și interesul ridicat al clujenilor pentru această destinație. Mai mult, luăm în calcul extinderea perioadei de operare și pe timpul iernii”, a declarat cu prilejul unei conferinţe de presă, Cristian Pandel.

Cursa va opera, pentru moment, în perioada de toamnă – iarnă, o dată pe săptămână, duminica, până la sfârşitul anului, inclusiv de Revelion.

„Este singurul zbor operat de o companie românească, mai sunt alte zboruri dar sunt cu companii egiptene. Orarul de zbor este foarte bun, din 9 septembrie va fi de zi, în mijlocul zilei. (…) Operăm anul acesta cinci zboruri din Cluj, către Creta, Rhodos, Antalia, Corfu, Egiptul vine ca o completare. Anul viitor avem în vedere să operăm 10 zboruri din Cluj. Piaţa a crescut foarte mult şi mulţi din zonă nu mai fac doar o vacanţă, se face şi a doua vacanţă, ştiţi că este piaţa de IT, salariile au crescut, şi sunt minim două vacanţe”, a mai spus Cristian Pandel.

Zborurile charter vor fi efectuate cu o aeronavă de tip Boeing 737 cu o capacitate de 189 de locuri.

În opinia directorului companiei de turism această destinaţie ar putea, în câţiva ani, să egaleze ca popularitate destinaţiile către Turcia, care sunt cele mai căutate de români.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*