Atelier de Creație – Pintic  2018

Atelier de Creație – Pintic 2018

Asociația „Sfinții Luca și Andrei”, coordonată de pr. Sorin Căpîlna, a organizat și în acest an un „Atelier de Creație” pentru copii, „locul perfect unde – potrivit organizatorilor – copiii relaționează ușor, se împrietenesc repede, se joacă, sunt liberi în exprimare și își pun în valoare latura creativă, latura frumosului care sălășluiește nealterată în sufletele lor”.

De asemenea, o componentă importantă a proiectului îl constituie dezvoltarea sentimentului religios al copiilor, aceștia participând la biserica parohială din Pintic, alături de credincioși, la săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului.

Actuala ediție a „Atelierului de Creație Pintic 2018”, a 3-a, s-a desfășurat în perioada 6-10 august, aproximativ 20 de copii (8-14 ani) fiind prezenți zilnic la activitățile proiectului. Mai bogate și variate decât în anii precedenți, aceste activități au cuprins: jocuri interactive, momente de socializare, ateliere de pictură (coordonate de plasticienii Maria Cubleșan și Robert Gal), vizite la Muzeul Municipal, Muzeul Militar și Jandarmeria Dej.

Partenerii acestei excelente inițiative au fost Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Dej, Școala Specială Dej, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Parohia Ortodoxă Pintic, iar sponsorii proiectului au fost: Cofetăria Lemnul Verde, Bijuteria Doremavix, Carpat Instal, Coca-Cola, Green Pub și Rotary Club Dej.

Cinci zile minunate și pline de antren, la succesul cărora și-au adus contribuția alături de organizatori: profesorii Rus Ovidiu și Roxana Chirilă, muzeograf Cristina Anamaria Tudor, rotarienii dejeni împreună cu președintele RC Dej, Vasile Pop, maior Sorin Tarța de la Cercul Militar Dej, comandantul jandarmeriei dejene, Cosmin Covaciu, Felicia Trifan, proprietara cofetăriei „Lemnul Verde” și, nu în ultimul rând, o prietenă constantă a Asociației „Sfinții Apostoli Luca și Andrei”, doamna Monica Buzași.

Tuturor felicitări și să-i revedem la „Atelier de Creație – Pintic 2019”!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*