„Educația economico-financiară”  va deveni materie obligatorie din 2020

„Educația economico-financiară” va deveni materie obligatorie din 2020

De anul școlar viitor va fi opțională, dar din 2020 se preconizează a deveni obligatorie! Este vorba de nouă materie care se va preda elevilor de clasa a VIII-a – „educație economico-financiară“.

Potrivit acordului semnat, în data de 7 august, de către Ministerul Educației cu Banca Națională a României, elevilor li se vor preda noțiunile de bază ale Educației Financiare. Ministerul Educației Naționale, Bancă Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor declară că vor asigură suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda această disciplină la clasa a VIII-a.

Mai mult, elevii de clasă a VIII-a vor avea Educația Financiară inclusă în trunchiul comun al planului-cadru, adică va fi materie obligatorie, începând din anul 2020. Conținutul programei la această disciplină prevede metode de economisire, reducerea risipei financiare, întocmirea unui buget lunar pentru cheltuielile de bază sau la ce trebuie să fie atenți dacă își vor luă un credit de la bancă.

La ora actuală, la nivelul școlilor, Educația Financiară se predă doar la nivel de opțional în clasele a III-a și a IV-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*