Mănăstirea Nicula în sărbătoare

Mănăstirea Nicula în sărbătoare

Astăzi, 14 august, credincioșii prezenți la Mănăstirea Nicula participă la Acatistul Acoperământului Maicii Domnului Ceasurile III și VI, urmat de Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, iar de la ora 12.00, de Taina Sfântului Maslu.

La aceeași oră va sosi soborul de arhierei la Gherla pentru pelerinajul spre Mănăstire, urmând ca apoi să plece împreună cu preoții și pelerinii spre Mănăstirea Nicula.

De la ora 14.00 va avea loc Taina Sfântului Maslu, urmând ca de la ora 18.00 să aibă loc Vecernia cu Litie, unde va sluji IPJ Andrei Andreicuț în sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți la slujbă vor putea apoi să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, urmând ca apoi să aibă loc Utrenia și Prohodul Maicii Domnului, începând cu ora 22.00, urmată de înconjurul bisericii cu Icoana (în jurul orei 02.00). Noaptea se va încheia cu Molitfele Sfântului Vasile cel Mare.

În 15 august, de „Adormirea Maicii Domnului”, Sfânta Liturghie va începe de la ora 05.00, urmată apoi de Acatistul Adormirii Maicii Domnului.

IPS Andrei Andreicuț va fi iar prezent pentru a oficializa, începând cu ora 09.00, Sfânta Liturghie Arhierească în sobor de arhierei, preoți și diaconi, după care va susține și o predică.

Alături de Mitropolitul Andrei, în sobor vor fi doi episcopi din Siria: Qais, episcop de Erzurum și Nicholas, Episcop de Hamma.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*