Pompierii, la datorie în perioada minivacanței  de Sfânta Marie

Pompierii, la datorie în perioada minivacanței de Sfânta Marie

Începând de astăzi, 15 august, pe toată durata minivacanței, peste 4.600 de pompieri salvatori, cu aproape 3.000 de mijloace tehnice, vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetățenilor – informează IGSU.

Potrivit sursei citate, eventualele urgențe medicale vor fi gestionate, la nivel național, prin intermediul celor 233 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum și de cele 25 unități de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanțe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic și 38 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

„Pe Autostrada A2 și pe autostrada A4, având în vedere creșterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forțe și mijloace pentru asigurarea unui răspuns rapid, în eventualitatea producerii de situații de urgență. În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească această minivacanță, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților. În acest sens, premergător minivacanței, au fost derulate 1.112 controale de prevenire și recunoașteri în lăcașurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase și unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Activități similare s-au desfășurat și în cazul obiectivelor cu destinație turistică sau a altor spații publice” – se precizează într-un comunicat remis, marți, presei.

Același document face mențiunea că în urma acțiunilor de control, au fost aplicate 480 amenzi, în valoare de aproximativ 960.000 lei și peste 2700 de avertismente, neexistând situații care să impună dispunerea măsurii complementare de oprire a funcționării obiectivelor.

Celor care aleg să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii și care vor utiliza surse de foc în spații deschise, IGSU le reamintește să pregătească focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetație și în nici un caz pe timp de vânt.

„Înainte de plecare, stingeți focul/cărbunii încinși cu apă sau pământ și acoperiți cenușa rezultată cu pământ • Supravegheați copiii și nu lăsați la îndemâna acestora chibrituri sau brichete • Nu aruncați la întâmplare țigările și chibriturile aprinse” – recomandă IGSU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*