Aeromodelism – Liberty Multirotor Racing 2018, la Cluj-Napoca

Aeromodelism – Liberty Multirotor Racing 2018, la Cluj-Napoca

Liberty Multirotor Racing 2018, este un eveniment care aduce la Cluj Napoca, pentru al doilea an consecutiv, 26 de piloți de multirotoare din România, Irlanda, Germania și Ungaria.

Evenimentul este organizată de Asociația Română de Aeromodelism în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj şi va avea loc sâmbătă, 25 august 2018, și duminică, 26 august, începând cu ora 10:00, la Liberty Technology Park (Str. Gării nr. 21, Cluj-Napoca).

Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru, pe o pistă în aer liber. În timpul unei curse, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.

20.000 mp are pista de zbor, în acest an, un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și un sistem de semaforizare vizual și acustic, sisteme de cronometrare și ecrane mari, pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare.

Deoarece pasiunea pentru aeromodele poate începe de la vârste fragede, organizatorii s-au gândit să amenajeze şi un spaţiu pentru cei mai mici vizitatori ai evenimentului, un Kids corner, cu ateliere de confecționat aeromodele, expoziție de aeromodele, automodele și navomodele, precum și o competiție cu aeromodelele realizate chiar de către copii. În plus, va fi amenajată o mini-alee terapeutică iar copiii se vor bucura de un show de înghețată moleculară și degustare de înghețată, de tatuaje cu sclipici și fotografii tematice, la fața locului, a anunțat Radio Cluj.

foto: radiocluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*