SIBIU: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși

SIBIU: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși

În perioada 6-9 septembrie, Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși va reuni la Sibiu peste 3.000 de participanți cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

În cele patru zile, sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din fiecare județ al țării, din diaspora românească, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim: Republica Moldova, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Cipru, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Turcia, Africa, India și altele.

Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, Cluj în 2015, București în 2016 și Iași în 2017.

Sub genericul “Unitate. Credință. Neam”, întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu este organizată de Arhiepiscopia Sibiului alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Muzeul ASTRA, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Organizația Tinerilor din Sibiu (O.T.S.) și Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum.

Site-ul www.ito2018.ro conține toate informațiile necesare tinerilor ortodocși care doresc să participe la eveniment sau doresc să se alăture voluntarilor. De asemenea, site-ul ITO 2018 conține informații despre conceptul ITO 2018, sigla și mottoul întâlnirii („Unitate.Credință. Neam”) despre voluntariat, despre cetatea Sibiului, despre ocrotitorul spiritual al Transilvaniei, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, precum și mesaje către tineri din partea IPS Mitropolit Laurențiu și a pr. conf. univ. dr. Constantin Necula. Tinerii care doresc să devină voluntari la ITO 2018 au posibilita­tea să se înscrie prin Organizația Tinerilor din Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*