Finanţare pentru şomeri și persoane inactive

Finanţare pentru şomeri și persoane inactive

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunţat că implementează, pe o perioadă de 36 de luni, un proiect cofinanţat din fonduri europene, pentru subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și inactivi.

Prin proiectul „Proacces Alternativ RMPD – Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și inactivi”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, ANOFM îşi propune să susțină financiar măsurile active acordate de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă (AJOFM) în perioada 2014-2021, pentru încadrarea a 110.540 de șomeri non-NEETs, aflați în evidențele acestora. ANOFM precizează că, pentru perioada 2014 -2018, cheltuielile sunt retrospective.

Prin acest proiect sunt finanțate primele acordate șomerilor non-NEETs care s-au angajat / se angajează, precum și subvențiile acordate angajatorilor pentru încadrarea persoanelor din următoarele categorii: * cu vârsta peste 45 ani * părinți unici întreținători * șomeri de lungă durată * persoane care mai au 5 ani până la pensie.

Proiectul va fi implementat cu sprijinul AJOFM din cele 7 regiuni eligibile, inclusiv din Regiunea Nord-Vest, din care face parte şi judeţul Cluj. Bugetul proiectului este de aproximativ 265.359.153,25 euro (1.220.386.745,84 lei), din care circa 225.555.280,27 euro (1.037.328.733,97 lei) cheltuieli totale nerambursabile. Informații despre proiect și despre fiecare măsură activă derulată prin intermediul acestuia vor fi furnizate pe site-ul www.anofm.ro și pagina de Facebook a instituției, https://www.facebook.com/fiiinformat/.

Reamintim că o persoană NEET este definită ca un tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 si 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională şi este înregistrat în evidenţele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, iar proiectul nu se adreseazăacestei categorii de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*