Concurs  „LinguaFEST – 100 de minute pentru România”, pentru elevi

Concurs „LinguaFEST – 100 de minute pentru România”, pentru elevi

Elevii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani sunt invitați să se înscrie la concursul „LinguaFEST – 100 de minute pentru România”, organizat, în Anul european al patrimoniului cultural și Anul Centenarului Marii Uniri, de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Elevii sunt invitați să realizeze un videoclip de un minut în care să prezinte un element de patrimoniu din zona de proveniență sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Videoclipul trebuie să fie filmat cu telefonul mobil în format vertical (portrait) și trebuie să conțină imaginea autorului/autoarei și cel puțin un element care să trimită la obiectul de patrimoniu ales. Acesta din urmă poate fi un element tangibil (o clădire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locală etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba maternă sau într-un dialect local, o tradiție, o practică socială sau un meșteșug tradițional, o resursă creată în format digital etc.). Participanții se pot exprima în limba română sau în oricare limbă maternă aparținând minorităților naționale din România.

Videoclipurile trebuie trimise până în data de 15 septembrie, prin WeTransfer/Dropbox, pe adresa linguafest@touchcommunications.ro, însoțite de anexa la regulamentul concursului, completată și semnată de un părinte sau reprezentant legal al participantului.

Colajul video „100 de minute pentru România” va fi difuzat în 26 septembrie, la Muzeul Literaturii Române, în cadrul evenimentului “Let’s play LinguaFest”, dedicat Zilei Europene a Limbilor. În cadrul aceluiași eveniment se va organiza o tombolă, premiul cel mare al concursului fiind o bicicletă „cu care câștigătorul va putea explora în voie patrimoniul cultural” – după cum anunță organizatorii.

Mai multe informații despre patrimoniul cultural: https://europa.eu/cultural-heritage/about_ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*