Cele mai bune salarii din România, în funcție de meserie și zona geografică

Cele mai bune salarii din România, în funcție de meserie și zona geografică

Paylab.ro, primul comparator de salarii din România, a publicat recent o statistică preliminară privind salariile obținute în funcţie de meserie şi de zona geografică. Studiul se referă la salarii nete.

De exemplu, potrivit studiului, angajaţii din comerţ (casier, lucrător comercial, vânzător) au cele mai mari venituri în judeţele Alba şi Vâlcea, unde salariile medii în acest sector sunt de peste 2.000 de lei.

La polul opus se află judeţul Vrancea, unde un vânzător câştigă lunar, în medie, puţin peste 1.400 de lei, şi Buzău şi Caraş Severin, unde salariile sunt de aproximativ 1.500 de lei pe lună pentru un lucrător comercial.

Şoferii ajung la salarii chiar şi de 4.850 de lei pe lună, în judeţul Neamţ, conform datelor stocate pe platforma paylab.ro, iar în Cluj sunt remuneraţi cu aproximativ 4.440 de lei.

Ceea ce înseamnă că, potrivit paylab, şoferii pot ajunge la salarii la fel de mari ca programatorii sau chiar pot depăși veniturile acestora.

În topul judeţelor unde angajaţii din transporturi şi logistică au cele mai mari salarii mai sunt judeţele Arad, Bihor şi Buzău, cu venituri medii cuprinse între 3.100 şi 3.400 de lei lunar.

În acest sector de activitate, cel mai puţin câştigă angajaţii din judeţele Argeş, Dolj, Harghita şi Tulcea, cu venituri cuprinse între 1.400 şi 1.600 de lei lunar.

În domeniul IT, un programator care lucrează în Sălaj câştigă lunar aproximativ 4.500 de lei, în timp ce un programator din Cluj sau Vrancea are un venit mediu de puţin peste 3.600 de lei şi unul din Timiș, de 3.500 de lei.

În IT, conform paylab.ro, cele mai mici salarii le au cei care lucrează în judeţele Brăila, Vaslui, Călăraşi, Buzău şi Vâlcea, unde câştigurile lunare sunt între 1.400 şi 1.800 de lei.

Mai mult pe: https://www.paylab.ro/partner/region-list

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*