Windows 95, pentru nostalgici!

Windows 95, pentru nostalgici!

Windows 95 a fost un sistem de operare revoluţionar la momentul lansării lui acum 23 de ani şi a ajutat la transformarea Microsoft într-un gigant mondial din domeniul tehnologiei, potrivit mediafax. Pentru cei nostalgici, platforma poate fi instalată acum ca aplicaţie în sistemele de operare moderne.

Dezvoltatorul Felix Rieseberg, din cadrul companiei Slack, a lansat o aplicaţie Windows 95, bazată pe un proiect web existent. Aceasta este disponibilă pentru platformele Windows, macOS şi Linux. După ce instalează programul, utilizatorii nostalgici pot folosi, în cadrul acestuia, aplicaţii precum WordPad, Microsoft Paint sau Minesweeper, toate în versiunile lor „retro”. Din păcate, browserul Internet Explorer nu este funcţional, deoarece este depăşit de standardele web actuale.

Aplicaţia Windows 95 are doar 129 MB şi poate fi descărcată de pe platformaGithub pentru Windows şi macOS. Sistemul de operare Windows 95 a fost lansat de Microsoft în luna august a anului 1995. A devenit rapid un succes uriaş, datorită intefeţei grafice prietenoase şi a suportului plug-and-play (un echipament hardware este recunoscut automat de sistemul de operare sau de o aplicaţie software) îmbunătăţit.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*