Începe a doua etapă de admitere în învățământul profesional de stat și în învățământul dual

Începe a doua etapă de admitere în învățământul profesional de stat și în învățământul dual

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi în învăţământul dual, au mai rămas neocupate: 18.992 locuri pentru învăţământul profesional de stat; 2.959 locuri pentru învăţământul dual.
Astăzi, 31 august și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se mai pot înscrie la unitățile de învățământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. Candidații respinși în urma sesiunii de preselecție se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție – informează MEN.

Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învățământ care organizează învățământ dual.

MEN reamintește că formarea elevilor este susținută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învățământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învățământul dual.

Detalii despre unitățile de învățământ cu locuri libere sunt publicate pe www.alegetidrumul.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*