Urmează alegeri pentru şefia organizaţiei judeţene Cluj a PSD

Urmează alegeri pentru şefia organizaţiei judeţene Cluj a PSD

CExN al PSD a stabilit, sâmbătă, la Neptun, să se organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte în 11 organizaţii judeţene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind şi organizaţia PSD Cluj condusă de deputatul Horia Nasra.

Potrivit surselor citate, preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi. Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.În luna iunie 2016, în contextul rezultatelor slabe de la alegerile locale, Remus Lăpuşan şi-a înaintat demisia din fruntea organizaţiei judeţene a PSD Cluj. De atunci, conducerea organizaţiei a fost asigurată la nivel interimar de Horia Nasra, care în acea perioadă deţinea funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD.

Alegerile în cadrul PSD Cluj sunt deosebit de importante pentru că de rezultatul acestora depine soarta acestei filiale în următorii ani. Social democraţii clujeni speră ca acest proces de alegeri să ducă la consolidarea organizaţiei judeţene pentru a deveni prima forţă politică în judeţul Cluj. Până acum nu și-a anunțat nimeni intenția de a candida pentru vreuna dintre funcţiile din cadrul PSD Cluj şi PSD Cluj-Napoca. La nivelul organizaţiei municipale, cel mai probabil, cel care va intra în cursă va fi actualul preşedinte interimar, senatorul Vasile Ilea. Pentru viitoarea echipă de conducere a PSD Cluj-Napoca principala misiune este de a identifica şi pregăti candidatul la alegerile din 2020 pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Cât priveşte competiţia pentru şefia organizaţiei judeţene Cluj a PSD, e posibil ca în funcţia de preşedinte să fie validat actualul lider interimar al social democraţilor clujeni, Horia Nasra. Totodată, nu este exclusă intrarea în competiţie a primarului municipiului Turda, Cristian Matei şi nici revenirea lui Remus Lăpuşan în fruntea PSD Cluj. Pentru PSD Cluj obiectivul principal îl constituie obţinerea la nivel judeţean a unor rezultate bune la alegerile europarlamentare din 2019 şi a celor prezidenţiale.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*