S-au finalizat înscrierile la școlile profesionale din județ

S-au finalizat înscrierile la școlile profesionale din județ

Înscrierile la școlile profesionale din județul Cluj au fost finalizate, iar Inspectoratul Școlar umează să anunțe listele cu elevii care urmează să fie redistribuiți în urma examenelor de admitere.

Aproximativ 1000 de copii s-au încris la această formă de învățământ pe cele 1.200 de locuri disponibile la nivelul județului.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, spune că cele mai căutate domenii au rămas identice cu cele de anii trecuți.

„E o cerere foarte mare pe zona de mecanic auto, pe zona de bucătari, chelneri; lucruri care s-au cerut şi anii trecuţi şi unde s-a făcut selecţie, pentru că cererile erau mai multe decât numărul de locuri disponibile. Din păcate rămâne zona textilelor, zona pielăriei, prelucrător prin aşchiere, unde cererile sunt mai mici.

Cu posturile de sudor întotdeauna avem probleme: cererea pe piaţa muncii este foarte mare, dar din păcate locurile nu se ocupă pentru că există percepţia în mintea părinţilor că e o meserie grea. E totuşi o meserie foarte bine plătită, cu posibilităţi de angajare foarte mari” – a declarat Valentin Cuibus pentru Radio Cluj.

Mai mult de jumătate dintre locurile scoase la concurs sunt pentru învățământul dual, în care, pe lângă bursa asigurată de stat, și agenții economici susțin financiar elevii care urmează anumite specializări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*