Încă o zi națională?

Încă o zi națională?

Românii ar putea avea o nouă zi națională, dacă proiectul semnat de mai mulți parlamentari va fi aprobat de Senat și de Camera Deputaților.

Aceștia propun instituirea în 21 aprilie a „Zilei naţionale a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri”.

„Ziua naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice prin organizarea sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate informării şi conştientizării asupra acestui fenomen atât a cetăţenilor, cât şi a autorităţilor”, se arată în proiectul depus la Parlament.

Iniţiatorii susţin că în prezent, în România, traficul ilicit se manifestă printr-o incidenţă crescută a contrabandei şi a traficului cu produse contrafăcute.

„Acestea prejudiciază bugetul statului de încasări consistente, creând dezechilibre în economie prin competiţie inegală între agenţii economici plătitori de taxe şi impozite şi reţelele de criminalitate organizată. Prin evenimentele ce pot fi organizate marcând această zi, se doreşte stimularea interacţiunii, comunicării dintre reprezentanţii administraţiei publice, agenţii economici, societatea civilă şi consumatori, fapt ce poate contribui la o mai bună înţelegere a problemelor existente şi conturarea unor soluţii concrete”, apreciază iniţiatorii în expunerea de motive.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*