Învățătură pe credit, cu dobândă ZERO!

Învățătură pe credit, cu dobândă ZERO!

Senatul a adoptat OUG 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „Investeşte în tine”. Potrivit ordonanței, tinerii cu vârste între 16 şi 26 de ani, cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei ori de Ministerul Muncii, pot lua credite cu dobândă zero de până la 40.000 de lei şi o suplimentare de 20.000 de lei.

De acest program pot beneficia şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională. Ele pot lua un credit de 35.000 de lei şi o suplimentare de 20.000 de lei, dacă persoana respectivă este angajată sau se angajează în perioada derulării programului.

Creditele sunt garantate de stat în proporţie de 80%. Beneficiarul garantează în proporţie de 20% creditul dacă este angajat, iar dacă nu este angajat trebuie însoţit de un codebitor, pentru diferenţa de 20%.

Proiectul de aprobare a OUG 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „Investeşte în tine” va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*