Cei mai vorbăreţi şi cei mai tăcuţi parlamentari clujeni

Cei mai vorbăreţi şi cei mai tăcuţi parlamentari clujeni

Județul Cluj este reprezentat în Parlament de zece deputați și patru senatori. O parte dintre ei s-au remarcat prin diverse activități legate de procesul legislativ, în timp ce unii s-au dovedit eficienți doar pe paginile de socializare. în timpul campaniilor electorale și a conferințelor de presă. Pe alții însă alegătorii nu prea i-au mai văzut la față, dar nici în Parlament nu au făcut mare treabă. Ziarul Făclia vă prezintă o analiză a intervenţiilor pe care cei zece deputați şi senatori le-au avut în plen de la preluarea mandatului şi până acum.

Din datele prezentate pe site-ul Camerei Deputaţilor reiese că unii dintre parlamentarii clujeni au fost implicaţi destul de intens la dezbaterile parlamentare, în timp ce alţii s-au remarcat prin tăcere.

Deputatul clujean cel mai vorbăreţ este liberalul Sorin Moldovan. Pe parcursul celor trei sesiuni parlamentare acesta a vorbit de la tribuna parlamentului de 62 de ori în cadrul a 34 de de şedinţe de plen, intervenţiile sale însemnând o oră, 12 minute şi 21 de secunde. Cea mai lungă intervenţie a deputatului liberal a fost de cinci minute şi 16 secunde în contextul dezbaterilor din 21 martie 2017 legate de modificarea Legii educaţiei naţionale. Un alt liberal clujean care s-a dovedit destul de activ la tribuna Parlamentului este deputatul Florin Stamatian. Acesta a avut 67 de intervenţii în cadrul a 38 de şedinţe, durata discursurilor ţinute de parlamentarul clujean fiind de o oră, zece minute şi 13 secunde. Şi deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu întră în categoria parlamentarilor clujeni vorbăreţi. Din datele de la Camera Deputaţilor reiese că Ungureanu a vorbit de la tribuna Parlamentului de 61 de ori în cadrul a 28 de şedinţe, ceea ce a însemnat o oră 10 minute şi 18 secunde. Cea mai lungă intervenţie a parlamentarului clujean a fost de opt minute şi 28 de secunde în contextul dezbaterilor din 23 mai 2017 privind reforma în domeniul Sănătăţii.

Un alt deputat clujean care s-a dovedit a fi destul de vorbăreţ în plenul Parlamentului este Adrian Dohotaru. Acesta a avut 40 de intervenţii în cadrul a 22 de şedinţe de plen, cumulând o oră, şase minute şi 59 de secunde.

Şi liberalul Adrian Oros a putut fi văzut destul de des la tribuna Camerei Deputaţilor. Deputatul a vorbit de 35 de ori în cadrul 25 de şedinţe, totalizând 41 de minute şi 51 de secunde.

Deputatul ALDE de Cluj, Steluţa Cătăniciu s-a remarcat la tribuna Parlamentului în contextul celor 18 intervenţii pe care le-a avut pe parcursul a zece şedinţe de plen. Durata discursurilor susţinute de parlamentarul liberal democrat clujean este de 21 de minute şi 53 de secunde. Pe lângă aceste intervenţii avute în plenul Camerei Deputaţilor, Steluţa Cătăniciu figurează cu numeroase luări de poziţii în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate din care face parte.

Deputatul UDMR Csoma Botond bifat 31 de intervenţii în cadrul a 25 de şedinţe de plen, ceea ce a însemnat 37 de minute şi două secunde.

Parlamentarii clujeni care s-au dovedit a fi mai tăcuţi în prima parte a acestui mandat sunt cei din PSD. Astfel, deputatul Cornel Itu a reuşit să vorbească de 22 de ori de la tribuna Parlamentului în cadrul a 17 şedinţe de plen, durata intervenţilor fiind de opt minute şi 30 de secunde. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra a ajuns la tribuna Parlamentului de opt ori, intervenţiile sale cumulând 14 minute şi 17 secunde. În schimb, colega sa de partid de la Turda, Cristina Burciu a avut doar două intervenţii în plenul Camerei Deputaţilor, una când a depus jurământul iar alta la prezentarea interpelărilor adrestă Guvernului. Durata intervenţiilor Cristinei Burciu a fost de un minut şi 45 de secunde.

Cât priveşte reprezentanţii clujeni din Senatul României, social democratul Vasile Ilea figurează cu patru intervenţii în forul legislativ superior, Marius Nicoară(ALDE) cu 12 discursuri iar Laszlo Attila(UDMR) a vorbit de 42 de ori de la tribuna Senatului. Cel mai vorbăreţ s-a dovedit a fi senatorul clujean Mihai Goţiu(USR). Din datele de la Senat reiese că Goţiu a avut nu mai puţin de 489 de ori de la tribuna acestui for legislativ.

http://ziarulfaclia.ro/cei-mai-vorbareti-si-cei-mai-tacuti-parlamentari-clujeni/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*