Ziua Internaţională a Păcii, a fost sărbătorită la Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” Dej

Ziua Internaţională a Păcii, a fost sărbătorită la Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” Dej

Ziua Internaţională a Păcii a fost marcată şi anul acesta la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, în cadrul proiectului internaţional ENO – Tree Planting Day, prin plantarea de arbuşti în Parcul Păcii LAPI, aflat în curtea din spatele şcolii.

Elevii claselor a IX-a B şi a IX-a C, coordonaţi de profesorii Cornelia Platon şi Alexandru Kiss, au plantat 6 arbuşti mahonia (Mahonia Aquifolium), aproape simultan cu elevi din peste 10000 de şcoli, din 157 de ţări din lume.

„Proiectul ENO – Tree Planting Day invită şcolile să planteze de copaci în două zile de sărbătoare din an propuse de Naţiunile Unite: 21 septembrie, Ziua Internaţională a Păcii şi 22 mai, Ziua Internaţională a Biodiversităţii. Acţiunea de plantare are loc la miezul zilei, urmărind traiectoria soarelui, care porneşte din cel mai estic punct al planetei şi se termină în cel mai vestic punct al acesteia. Şcoala noastră participă în acest proiect de foarte mulţi ani, bucurându-se de susţinerea şi participarea directă a doamnei director Dorina Gherman” – a precizat prof. Cornelia Platon, Coordonator pentru proiecte şi programe educative şi extraşcolare.

Ziua Internaţională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie, fiind dedicată păcii şi în special absenţei războiului şi a violenţei. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este celebrată în fiecare an de mai multe naţiuni, organizaţii politice si militare.
Anul acesta, Ziua Internațională a Păcii a avut ca temă „Dreptul la pace – Declarația Universală a drepturilor omului la 70 ani”.

Mai multe fotografii pe: https://www.facebook.com/nelly.platon/media_set?set=a.10156649687433540&type=3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*