CNAIR  recepționează vineri „nodul Gilău” și  deschide circulația pe tronsonul de nouă kilometri  din A3

CNAIR recepționează vineri „nodul Gilău” și deschide circulația pe tronsonul de nouă kilometri din A3

Vineri, 28 septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.

Anterior, oficialii de la Drumuri au spus pentru Economica.net că recepţia urma să fie programată cel târziu în octombrie. Odată cu inaugurarea podului va fi deschisă şi circulaţia pe tronsonul Gilău – Nădăşelu al A3, finalizat încă de anul trecut, dar nedeschis circulaţiei din cauze lipsei podului de legătură.

Podul era finalizat în proporţie de 85%, potrivit celor mai recente raportări către CNAIR din luna septembrie. Lucrările au demarat în iulie 2017 şi ar fi trebuit finalizate până pe 27 octombrie 2018, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Contractul pentru aceste lucrări a fost atribuit italienilor de la Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.

Podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica face legătura între tronsonul Gilău – Turda (construit de americanii de la Bechtel) şi tronsonul Gilău – Nădăşelu, finalizat de Dorinel Umbrărescu anul trecut.

În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei. Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

Foto: Asociația Pro Infrastructură

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*