Guvernul alocă 210 milioane de lei pentru internet wireless în școli

Guvernul alocă 210 milioane de lei pentru internet wireless în școli

Guvernul a adoptat joi o hotărâre privind investiția în crearea unei platforme naționale integrate de tip campus, care să asigure acces la internet wireless, costul total al proiectului ridicându-se la aproape 210 milioane de lei. 85 la sută din suma respectivă provine din fonduri europene.

„Platforma națională integrată – Wireless Campus”, are ca obiective crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor și serviciilor de tip OER si WEB 2.0 în educație pentru minimum 2.000 de școli, dotarea unui număr de 4.500 de unități gimnaziale cu echipamente wireless și cresterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15%, până la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor-țintă ale indicatorilor din Agenda Digitală, stabilită pentru 50% până în 2020.

Problemele școlilor românești sunt altele, însă. Potrivit situației de la începutul anului școlar 2018-2019, sute de școli și grădinițe nu au în continuare autorizații ISU de incendii, în multe localități nu există toalete în incinta școlilor, iar în mediul rural, unde numeroase școli au fost comasate, elevii sunt nevoiți să meargă zeci de kilometri ca să aibă acces la educația garantată prin Constituție!

În plus, există zone unde copiii au început școala în containere.

foto:news.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*