Ziua Europeană a Limbilor la Școala  „Avram Iancu”:  multilingvism, energie pozitivă, zâmbete și tricouri cu mesaje

Ziua Europeană a Limbilor la Școala „Avram Iancu”: multilingvism, energie pozitivă, zâmbete și tricouri cu mesaje

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej a sărbătorit pe data de 26 septembrie Ziua Europeană a Limbilor, eveniment promovat anual, încă din 2001, la inițiativa Consiliului Europei, pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanța învățării limbilor străine, cu scopul de a încuraja diversitatea lingvistică și înțelegerea interculturală.

Astfel, Catedra de limbi moderne a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” a ales să cultive plurilingvismul, dar și potențialul diversității culturale și lingvistice a Europei prin organizarea unui eveniment inedit care a stimulat creativitatea și spiritul de inovație al elevilor din întreaga școală. Motto-ul acestei activități Let’s spread the love for languages with happy sociable multilingual T-shirts (Să răspândim dragostea pentru limbi prin tricouri vesele, sociabile și multilingviste), încapsulează esența acestui eveniment de impact.

Provocarea primită de elevi a fost aceea de a-și personaliza tricourile prin mesaje în diverse limbi europene, transpuse prin colaj, pictură, desene, dar și de a împărți flyere, baloane, postere, brățări cu mesaje, stegulețe, zâmbete, energie pozitivă. Entuziasmul efervescent al elevilor, molipsitor pentru toți cei cu care au interacționat, dar și pasiunea lor pentru limbi străine s-au reflectat în dorința de a saluta în cât mai multe limbi oamenii întâlniți în diversele locuri publice, unde și-au promovat ideile.

De asemenea, elevii claselor a IV-a B, C și a V-a A s-au delectat cu diverse curiozități de limbă în amuzantele sesiuni de „gimnastică lingvistică” pentru a-și antrena corzile vocale în pronunția celui mai lung cuvânt din limba engleză și a unor improvizații teatrale de socializare.

O altă activitate din calendarul Zilei Europene a Limbilor a avut loc sub coordonarea profesorilor de limba română, engleză și franceză, ca răspuns la invitația lansată de Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej al ASTRA, împreună cu Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, eveniment în care și-au demonstrat abilitățile de interpretare artistică, recitând cunsocuta poezie eminesciană „Sara pe deal” în trei limbi: română, engleză, franceză.

Au consemnat, prof. Armanda Stroia și prof. Corina Cristoreanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*