Octombrie roz, la Dej

Octombrie roz, la Dej

În fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de țări din lume se iluminează în roz clădirile reprezentative din diferite orașe.
Octombrie este luna roz sau luna de informare și prevenire a cancerului mamar. Această boală gravă este frecventă la femeile în vârstă de peste 50 de ani, dar nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol. Cancerul la sân este, în 2018, a doua cauză a mortalităţii femeilor de la noi.

Organizația Femeilor Liberale din Dej a marcat, alături de numeroase alte organizații liberale din județ și din țară, „Ziua mondială a luptei împotriva cancerului la sân” printr-o acțiune desfășurată în Parcul Mic al municipiului. Cu acest prilej, Monumentul Unirii a fost „îmbrăcat” în lumină roz, iar alocuțiunie rostite de participantele la eveniment, au subliniat importanța unor campanii de informare pentru depistarea precoce a cancerului la sân.

În plus, un mod de viață sănătos și o vizită periodică la un medic specialist pentru efectuarea unui screening ecografic sau mamografic, sunt recomandări care pot ajuta femeile în prevenirea apariției acestei boli.

La final, președinta OFL Dej, Violeta Mureșan, a mulțumit doamnelor prezente la eveniment pentru participare și, de asemenea, colegilor din PNL, pentru susținerea acordată.

Foto: Dimitriu Maria Ana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*