Disponibilizarea dascălilor se amână…

Disponibilizarea dascălilor se amână…

“Peste 4000 de angajaţi din sistemul de învăţământ urmează să fie disponibilizaţi, conform ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018”, au anunţat sindicatele din învăţământ în urmă cu câteva zile.

Totuşi, noul ministru interimar al Educaţiei a anulat acest ordin care i-ar fi lăsat pe profesori fără loc de muncă. Mai mult, se pare că s-au găsit bani de salarii până la sfârşitul acestui an, după ce sindicatele semnalaseră probleme la acest capitol.

Noul ministru interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a anulat aplicarea ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018 prin care peste 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ ar fi riscat să fie disponibilizaţi.

De asemenea, se pare că s-au găsit bani şi pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul preuniversitar până la sfârşitul acestui an, după ce FSE “Spiru Haret” atenţionase că fondurile nu sunt suficiente: „Luna noiembrie se va plăti în luna decembrie şi vom avea rectificare bugetară de la jumătatea lui noiembrie. Deci nu rămânem fără bani de salarii, suntem acoperiţi până la sfârşitul anului”, a mai declarat Valeriu Părtene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.

Reamintim că prin ordinul 4884/2018, „Începând cu data de 1 octombrie, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. Este vorba atât personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, anunţa printr-un comunicat Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*