În județul Cluj, „Fiecare copil merită o poveste”!

În județul Cluj, „Fiecare copil merită o poveste”!

Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj lansează, la nivel județean, a programul pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste” pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate.

Programul debutează astăzi, 12 octombrie, la Cluj-Napoca, cu un training pentru profesori din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, vor deveni ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului – pentru toți cei 1300 de profesori de învățământ preșcolar din județ. De asemenea, în cadrul programului, 1500 de copii din mediul rural din județul Cluj vor primi Prima Carte pentru acasă, iar în grădinițele defavorizate vor fi amenajate centre de bibliotecă.

„La inițiativa OvidiuRo, până la finalul anului, toți profesorii din învățământul preuniversitar preșcolar din județul Cluj vor fi formați chiar de către colegii lor care au fost formați prin Asociație. În plus, mii de cărți ilustrate pentru copii, precum și o serie de materiale educaționale informative cu privire la importanța cititului vor ajunge în grădinițe și acasă, la copiii din medii rurale sau urbane defavorizate. Este un program amplu, cu impact pe termen lung, pe care îl susținem 100%. Avem nevoie ca toți copiii din județul nostru să fie pregătiți pentru școală, pentru ca șansele de reușită să fie cât mai mari, reducând astfel abandonul școlar timpuriu și crescând, în egală măsură, calitatea educației”, a declarat Valentin Cuibus, Inspectorul Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare, formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor și distribuirea a 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

ovid.ro

foto: maramedia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*