Președintele Iohannis cere demisia Ministrului de Justiţie

Președintele Iohannis cere demisia Ministrului de Justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis „condamnă ferm comportamentul iresponsabil” al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, precizând că acesta „şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie”.

„Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiţiei, care, sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis vineri AGERPRES. Totodată, şeful statului menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său.

„În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie”, se mai arată în comunicat. Preşedintele Iohannis solicită Parlamentului să ţină cont de opiniile cuprinse în raportul Comisiei de la Veneţia şi „să reevalueze cu maximă celeritate modificările aduse legilor justiţiei, dar şi Codurilor Penale şi de Procedură Penală pentru ca impactul negativ asupra justiţiei şi a statului de drept să înceteze”.

„Preşedintele României consideră că reevaluarea în ansamblu a modificărilor în discuţie va trebui să se realizeze printr-un proces amplu şi real de consultare, astfel încât să rezulte o legislaţie îmbunătăţită, care să se bucure de un larg sprijin al societăţii româneşti şi, totodată, să garanteze respectarea statului de drept şi a tuturor standardelor internaţionale în materie”, adaugă sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*