Ziua Armatei Române, sărbătorită la Dej

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Dej

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care țara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost și sunt în slujba ei.

Potrivit comunicatului remis presei, în Garnizoana Dej, manifestările dedicate acestei sărbători, se vor desfăşura după următorul program:

Miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 14:00, la Clubul Unității Militare 01020 Dej vor avea loc următoarele activități:

– festivitatea de premiere a participanților la concursurile militar-sportive organizate cu occazia ZILEI ARMATEI ROMÂNIEI, respectiv a prticipanților la competiția CUIPA PRESEI LA TIR.
– simpozion dedicat aniversării ZILEI ARMATEI ROMÂNIEI.

Joi, 25 octombrie, cu începere de la ora 11:30, la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor, va avea loc un ceremonial militar-religios, după cum urmează:

Te-Deum
Depuneri de coroane și jerbe de flori

Tot joi, 25 octombrie, cu începere de la ora 13:00, în Piața Bobâlna din Dej, va avea loc un program cultural-artistic, urmat de defilarea gărzii de onoare.

„Invităm pe această cale instituţiile publice, reprezentanţii mass-media locală, unităţile de învăţământ, agenţii economici şi pe toţi cetăţenii municipiului Dej să participe alături de noi, pentru a cinsti împreună memoria eroilor neamului şi a le aduce un pios omagiu” – se specifică în comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*