„Educație pentru sănătatea femeii”, la Liceul Tehnologic „C. Brâncuși”

„Educație pentru sănătatea femeii”, la Liceul Tehnologic „C. Brâncuși”

Marți, 23 octombrie, în sala multimedia a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Dej s-a desfăşurat o nouă activitate de informare cu privire la cancerul mamar, activitate derulată în cadrul proiectului „Educație pentru sănătatea femeii”.

Organizat în colaborare cu AVON România, promotoarea unei ample campanii de prevenire a cancerului mamar, activitatea inițiată de prof. Dimitriu Maria-Ana, și preluată de dascălii mai tineri ai școlii, a ajuns la ediția a VIII -a fiind susținută de conducerea instituției dejene.

Aspectele medicale legate de cancerul la sân, informaţiile cu privire la modalităţile de depistare ale bolii, factorii care favorizează apariţia cancerului, dar şi măsurile care pot contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire, au fost expuse cu competenţă de medicul şcolar dr. Simona Andrieş.

În ce priveşte campaniile anticancer derulate începând cu 2002 de Compania AVON România şi despre rezultatele obţinute în urma lor, a vorbit d-na Cornelia Iechei, reprezentanta zonală a firmei. Şi, merită de reţinut că prin aceste campanii s-a reuşit până în prezent educarea şi informarea în privinţa diagnosticării precoce a cancerului la sân a femeilor, peste 80% din populaţia feminină a României conştientizând gravitatea bolii, dar şi posibilitatea de a o învinge. Aşadar, promisiunea de a merge la un control medical trebuie respectată, în primul rând, pentru a afla că eşti bine!

Derulată sub semnul fundiţei roz – (simbolul luptei împotriva cancerului la sân), activitatea la care au participat eleve din clasele XI –XIII şi numeroase profesoare, s-a încheiat cu o tombolă, cu produse oferite de AVON. De asemenea, a fost lansată o invitaţie tuturor participantelor, de a accesa site-ul www.stopcancerlasan.ro pentru o mai bună și completă informare privind măsurile de prevenire a bolii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*