Elevi ai Școlii „A. Iancu” în vizită la Facultatea de Chimie a UBB

Elevi ai Școlii „A. Iancu” în vizită la Facultatea de Chimie a UBB

Elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Dej au participat săptămâna trecută la “Zilele Porţilor Deschise” la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, unde au participat la o conferinţă pe tema “Chimia ȋn Muzică ”- susţinută de conf. dr. ing. Alexandra Csavadari.

Potrivit unei informări remisă presei, ”vizita a fost un real motiv de bucurie şi emoţii pentru copiii noştri, deoarece au avut şansa să viziteze diferite laboratoare didactice: de electrochimie, de tehnologia materialelor ceramice sau de biochimie, unde au primit explicaţii pe ȋnţelesul lor”.

Tradiţionalele şedinţe de experimente demonstrative ȋn aer liber sunt de fiecare dată deliciul publicului dornic de o aventură memorabilă ȋn lumea fascinantă a ştiinţei.
“Activitatea a fost una educativă şi foarte interesantă.Toate au fost făcute pe ȋnţelesul nostru şi am ȋnţeles mai bine legăturile dintre chimie şi muzică, chimie şi biologie.” – a fost impresia unei eleve.
Vizita s-a ȋncheiat cu un mic concurs pe teme de chimie şi istorie.
Cu impresii deosebite,cu noi cunoştinţe, elevii şi profesorii s-au ȋntors acasă.
Activitate a fost coordonată de profesoara de chimie Violeta Ropan și de profesorul de muzică Pavel Iorga, ne-au mai informat reprezentanții școlii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*