Ziua Armatei României, la Dej

Ziua Armatei României, la Dej

La Dej, manifestările consacrate Zilei Armatei României au debutat miercuri, 24 octombrie, la Clubul Unității Militare 01020 Dej, cu un simpozion dedicat acestui eveniment major în viața militarilor români, şi cu festivitatea de premiere a participanţilor la competiţiile militar-sportive organizate de Garnizoana Dej, inclusiv, Cupa Presei la TIR, la care au fost prezenţi jurnalişti din Dej şi Gherla.

Manifestările dedicate Armatei României au continuat joi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din cimitirul de pe Dealul Florilor, în prezenţa comandantului Garnizoanei Dej,col. Cătălin Beșea, deputatului Cornel Itu, primarului Costan Morar, viceprimarului Teodora Muncelean, consilierilor judeţeni şi locali, numeroși militari activi şi cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi instituţiilor dejene, reprezentanţii partidelor politice şi ai societăţii civile.

După intonarea Imnului Naţional al României și o scurtă alocuțiune dedicată evenimentului, protopopul Ioan Buftea a oficiat o slujbă de pomenire în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării, iar la finalul ceremoniei au fost depuse jerbe de flori.

Manifestările consacrate Zilei Armatei au continuat în Piața Bobâlna din Dej, cu un program cultural-artistic susținut de soliștii Dana Feherdi, Simion Suciu, Cristina Beldean Moșuțan și Ioan Dordoi și de Ansamblul ”Someșana” al Casei Municipale de Cultură.

Ziua Armatei României, la Dej, s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în prezența reprezentanților Garnizoanei Dej, autorităților locale și a unei delegații franceze din Beauvais.

Foto: Oprișan Zoltan

https://www.facebook.com/pg/DejulMeu.Dej/photos/?tab=album&album_id=2226086737623676

https://www.facebook.com/pg/DejulMeu.Dej/photos/?tab=album&album_id=2226196384279378&

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*