Cât sunt de sigure podurile de cale ferată din județul Cluj?

Cât sunt de sigure podurile de cale ferată din județul Cluj?

După incidentul din luna august când viaductul de la Cârcea, județul Dolj, s-a prăbuşit şi cinci vagoane au căzut în gol, al şaselea rămânând înclinat, agăţat de locomotivă, ziarul Făclia de Cluj a solicitat CFR Infrastructură o situaţie privind starea podurilor de cale ferată din județul Cluj.

Potrivit datelor furnizate de CFR, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj are în administrare în județul Cluj nu mai puțin de 124 de poduri. CFR infrastructură susține că la aceste poduri de cale ferată se execută permanent lucrări de întreținere, cu personal propriu de specialitate, conform instrucțiunilor feroviare în vigoare, dând asigurări că toate podurile de cale ferată din județul Cluj corespund din punct de vedere al siguranței pentru circulația feroviară.

Un raport întocmit de Ministerul Transporturilor la solicitarea Comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor și dat publicității în luna septembrie a.c. arată că nivelul de depăşire a termenelor de reparaţii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructură de cale ferată, iar în unele cazuri acesta trece chiar şi de 85 la sută. Potrivit documentului, dintre cele 4.739 de poduri, 3115 sunt periculos de ruinate. Nici podeţele nu stau mai bine cu peste 9.200 distruse dintr-un total de 12.674. De asemenea, din totalul celor 13.680 kilometri de linie de cale ferată, 9.908 de kilometri nu mai oferă siguranţă, zone în care, cel mai probabil, se circulă cu mari restricţii de viteză. Procentul de linie degradată este de 72,4 la sută.

www.ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*