Dejeanul Dorin Pănescu, patru medalii de aur la Campionatelor Europene de Karate din Malta

Dejeanul Dorin Pănescu, patru medalii de aur la Campionatelor Europene de Karate din Malta

România a participat cu peste 100 de sportivi la cea de-a 10-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate şi la prima ediţie a Cupei Mondiale de Kobudo WUKF, în perioada 25-28 octombrie, în complexul MFCC din Ta Qali (Malta). Sportivi din 26 de ţări şi 56 de federaţii europene afiliate la Federaţia Mondială WUKF și-au disputat mult râvnitele titluri de campioni europeni. Totodată, peste 250 de sportivi din 16 ţări de pe 4 continente şi-au manifestat dorinţa de a participa şi la prima ediţie a Cupei Mondiale kobudo WUKF.

FRK WUKF a reuşit, cu sprijinul MTS, cât şi din resurse proprii, să susţină integral (transport, cazare, masa, taxe de participare, echipament) deplasarea unui număr de 24 de sportivi, 10 echipe, 8 arbitri şi 3 antrenori.

„Înţelegând importanţa acestei competiţii şi dorind să îşi aducă, alături de echipa federaţiei, contribuţia la aniversarea Centenarului Marii Uniri, cluburile membre ale FRK WUKF, alături de părinţii sportivilor şi sponsorii acestora, au reuşit să mărească lotul naţional ce se deplasează în Malta la mai bine de 100 de sportivi”, se arată în comunicatul remis presei, FRK WUKF fiind pe locul al doilea ca număr de sportivi înscrişi în concurs.

La finalul competiției, delegația Federației Române de Karate WUKF a ocupat locul întâi în clasamentul rezultatelor pe federații.

Sportivul din Dej, Dorin Pănescu, a participat la acest concurs, reușind să aducă acasă un număr de 4 medalii de aur, la toate probele la care a participat, a anunțat antrenorul Clubului Sportiv Budokan-Ryu, Bogdan Savu.

Mai exact, sportivul dejean a obținut titlul de Campion European la categoriile:

Kumite Shobu Sanbon individual masculin 18-21 ani -75kg
Kumite Shobu Sanbon individual masculin 18-21 ani Open
Kumite Echipe Shobu Sanbon masculin 18-21 ani
Kumite Echipe Rotativ masculin 18-21 ani

Reazultatele complete:
10th WUKF EUROPEAN KARATE CHAMPIONSHIPS, Ta Qali, Malta, 25th-28th of October 2018 – http://euro.wukf-karate.org/results

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*