Controale sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor

Controale sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor

În cursul lunii octombrie 2018 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 9.837 de controale în unităţile din industria agroagroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume, fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 100 de amenzi în cuantum de 362.000 de lei, se arată în comunicatul ANSVSA remis presei.

În județul Cluj, amenzile au însumat 33.800 de lei și au fost date pentru: pardoseală murdară, agregate frig murdare, depozitare direct pe podea, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Menționăm faptul că ANSVSA nu a făcut publice denumirile societăților sancționate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*