Demisie în Guvernul Dăncilă

Demisie în Guvernul Dăncilă

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a demisionat vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată, conform antena3.ro. Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Demisia survine cu doar o lună și jumătate înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștrii reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-României la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

Motivele demisiei ar fi legate de lipsa de susţinere a guvernului pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, spun sursele citate de România TV.

Demisia lui Negrescu vine cu mai puţin de două luni înaintea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, nu a confirmat informaţia, dar nici nu a negat, într-o intervenţie telefonică. Ea a spus că este decizia primului ministru să numească un succesor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*