„Drujbă de Aur”  pentru ministrul defrișării!

„Drujbă de Aur” pentru ministrul defrișării!

Societatea civilă îi predă ministrului Apelor și Pădurilor o drujbă de aur, în semn de protest față de proiectul de aprobare a defrișării a peste 56 de hectare de pădure, în județul Hunedoara.

Membrii comunității Declic și activiștii Mining Watch România trag un semnal de alarmă, predând ministrului, luni, 12 noiembrie, o contestație împotriva proiectului de Hotărâre de Guvern, prin care se dorește aprobarea defrișării celor 56 de hectare de pădure, în beneficiul Deva Gold. Contestația este însoțită de 22 de mii de semnături ale petiției împotriva defrișării, pe care le vom preda, de asemenea, ministrului Ioan Deneș.

Vă invităm să vă alăturați cauzei și să participați la întâlnirea care va avea loc la ministerul Apelor și Pădurilor, acolo unde vom aduce drujba poleită cu aur, pe care o puteți vedea în imaginea atașată comunicatului.

Pădurea de la Certej nu este una oarecare. Ea adăpostește pâlcuri de tei cu arțar, considerate de Uniunea Europeană prioritare pentru conservare. Tot acolo își au casa păsări protejate prin situl Natura 2000 – Munții Metaliferi.

Dacă defrișarea va fi permisă, Deva Gold va demara construcția a două iazuri de decantare cu cianuri. Proiectul minier Roșia Montană nu a fost niciodată atât de aproape de începere, cum este cel de la Certej. Dacă această defrișare va fi permisă, e începutul sfârșitului pentru Munții Apuseni așa cum îi știm.

Sursa: Comunicat Declic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*