Cluj: Festivalul Mozart, ediția a 28-a

Cluj: Festivalul Mozart, ediția a 28-a

Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Societatea Română Mozart, în calitate de organizator, alături de Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” și Cinema ,,Victoria”, invită publicul interesat la cea de-a 28-a ediție a Festivalului Mozart, manifestare ce va avea loc între 16-22 noiembrie.

Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat însă propune de această dată un eveniment inedit în parteneriat cu Cinema Victoria, protecția specială a filmului Nannerl în regia lui René Féret. Finalul festivalului va fi, așadar, marcat de această dată nu de un concert simfonic, ci de un simpozion și de vizionarea unui film.

Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorul Kevin Griffiths, pianista Mirabela Dina, violista Aida Carmen Soanea împreună cu Antonio Piricone la fortepiano, pianista Aurelia Vișovan.

Publicul prezent va asculta din nou formații îndrăgite – Cvartetul Arcadia, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Transilvania”, iar în ultima zi a festivalului se va bucura de o noutate a festivalului, vizionarea unui film despre compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat formațiilor camerale, mai precis a cvartetului de coarde. Juriul va fi format din personalități marcante ale vieții muzicale, din țară și din străinătate.

Acest proiect cultural, Festivalul Mozart, este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Biroul de Presă CJCluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*