S-a majorat valoarea programului pilot “Masă caldă în şcoli”

S-a majorat valoarea programului pilot “Masă caldă în şcoli”

Guvernul a alocat, vineri, 9 noiembrie, mai mulţi bani pentru programul „Masă caldă în şcoli”, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Astfel, bugetul a crescut de la 30,7 milioane de lei la aproape 46,7 milioane de lei, ceea ce a permis majorarea valorii pachetului alimentar cu aproximativ 40%: de la 7 lei, cât prevedeau normele anterioare, la 10 lei/zi/beneficiar.

Primul ministru a menţionat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani şcolari, la ani calendaristici, “pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor” de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale.

“Această modificare contribuie la asigurarea continuităţii programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, şi anume scăderea abandonului şcolar, diminuarea absenteismului şi a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentaţii sănătoase”, a adăugat prim-ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*