Locuitorii județelor din sud-estul României, mai longevivi decât cei din nord

Locuitorii județelor din sud-estul României, mai longevivi decât cei din nord

Speranţa de viaţă în România este de 74 de ani, arată un studiu realizat de Eurostat, precizând că România se află la coada clasamentului. Ţările care se află în top sunt: Spania, Italia, Franţa, Elveţia sau Marea Britanie, unde locuitorii pot ajunge până la 85 de ani. Potrivit unui studiu realizat de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, România se află la coada topului privind regiunile cu cea mai ridicată speranţă de viaţă. Astfel, conform informaţiilor furnizate, un nivel scăzut de speranţă la viaţă o au cetățenii din regiunea Nord-Est a României, adică persoanele din judeţele Suceava, Botoşani sau Iaşi. Aceştia au o speranţă de viaţă de 74,4 ani.

De asemenea, tinerii din regiunea Sud-Est a României, adică din judeţele Buzău, Constanţa sau Tulcea, au o speranţă la viaţă de 75,5 ani.

Potrivit studiului Eurostat, la celălalt capăt se află regiunea Comunidad de Madrid din Spania, cu o speranţă de viaţă de 85,2 ani, provincia Autonomă Trento din Italia, cu 84,3 ani şi regiunea franceză Île-de-France, cu 84,2 ani.

sursa: eurostat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*