„Zilele IMAGO” – Festival Național de Teatru Studențesc, la Cluj

„Zilele IMAGO” – Festival Național de Teatru Studențesc, la Cluj

Organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Cluj – Napoca, Teatrul Liber Imago şi Ministerul Tineretului și Sportului, evenimentul aflat la cea de a 4 – a ediţie reunește tineri talentaţi, studenţi pasionaţi de arta teatrală, artişti amatori sau profesionişti, precum și regizori, servicii, coregrafi, scenografi, designeri vestimentari.

Festivalul propune spectacolele celor mai valoroase trupe de teatru studenţesc din ţară: Teatrul studenţesc Podul (Bucureşti), Teatrul Ludic (Iaşi), trupa Thespis (Timişoara), trupa Skepsis (Alba Iulia), trupa de teatru Bacteria H (Braşov), trupa de teatru Sganarelle (Piteşti), trupa Gaudeamus a Universităţii Tehnice din Cluj – Napoca, trupa de teatru liber Imago a Casei de Cultură a Studenţilor, din Cluj – Napoca.

Scopul evenimentului este promovarea teatrului studențesc în rândul tinerilor, stimularea libertății de creație, punerea în valoare a talentului artiștilor din domeniul artei interpretative, regiei și scenografiei, evidențierea potențialului creativ prin prezentarea unor producții teatrale diversificate.

Evenimentul se adresează tinerilor care vor avea ocazia să asiste la spectacole de teatru într-un cadru informal, puse în scenă de studenți și artiști care vin cu un suflu proaspăt , teme specifice vârstei lor și perspective exprimate creativ asupra unor teme ca: aparențele sociale, drame interioare, moarte, libertate, absurd.

“Ne dorim ca Festivalul Naţional de Teatru Studenţesc, declaraţia îi aparţine lui Flavius Milăşan (director) să se concretizeze într-un dialog teatral, care să permită participanţilor să se cunoască, să-şi promoveze spectacolele, să schimbe idei şi să-şi pună în valoare talentul artei interpretative, al regiei şi al scenografiei. Ediţia din acest an este una specială, datorită prezenţei doamnei Elena Ivanca, artistă de prestigiu şi un om excepţional, care va fi alături de noi pe tot parcursul evenimentului”.

Elena Ivanca, artistă a Naţionalului clujean, va susţine sâmbătă 17 noiembrie, 11. 00, în sala de spectacole „Dumitru Fărcaş” un workshop pentru toţi participanţii la festival.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*