Ecaterina Andronescu se întoarce!

Ecaterina Andronescu se întoarce!

Ecaterina Andronescu a fost nominalizată, în unanimitate, de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a anunţat, marţi, preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Totodată, secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost desemnat, în locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor Europene. Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că a propus pentru portofoliile Educaţiei Naţionale şi Afacerilor Europene doi oameni cu experienţă, care pot aduce plusvaloare. „Având în vedere că se împlinesc 45 de zile de interimat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, am venit astăzi cu propunerea pentru acest minister în persoana doamnei Ecaterina Andronescu. Pentru Ministerul Afacerilor Europene am propus ca ministru delegat pe George Ciamba. Am venit cu aceste propuneri pentru că eu cred cu tărie că avem nevoie de oameni cu experienţă, cu expertiză, sunt două portofolii importante şi acest lucru ne face să avem în vedere oameni care pot aduce plusvaloare. (…) România se află în grafic pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi cred că orice declaraţie care aduce o umbră de îndoială acestui lucru nu poate face decât rău României. Suntem în linie dreaptă, suntem în grafic”, a declarat premierul, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Întrebat dacă a reevaluat situaţia în privinţa Ecaterinei Andronescu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că a acceptat propunerile premierului Viorica Dăncilă. „Eu nu fac reevaluări. Doamna prim-ministru a venit cu cele două propuneri, au fost votate în BPN”, a afirmat Dragnea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*