Doi elevi de la CNAM Dej pe primele două locuri, la concursul „În slujba țării și a neamului românesc”

Doi elevi de la CNAM Dej pe primele două locuri, la concursul „În slujba țării și a neamului românesc”

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în această perioadă, patru mari evenimente în care sunt implicați sute de elevi ai școlilor clujene.

Primul dintre acestea a fost concursul de cultură generală, intitulat „În slujba țării și a neamului românesc”, organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Consiliul Județean Cluj.

La concursul desfășurat joi, 15 noiembrie, în Sala Auditorium Maximum a UBB au participat 100 de elevi clujeni, selecționați în baza unei scrisori de intenție. Elevii au avut de răspuns la întrebări referitoare la viața și activitatea a 100 de mari personalități naționale ale secolului al XX-lea și a 100 de mari personalități clujene din aceeași perioadă. La finalul concursului s-au acordat trei premii și șapte mențiuni. Toți concurenții au beneficiat de diplome de participare și cărți din domeniul istoriei locale sau naționale.

Spre bucuria și mândria dejenilor, „finala” concursului s-a disputat între doi elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej: olimpicii Cătălin Gângă Câmpean (XI A) și Tudor Bote (X A.

Cei doi au oferit „un regal competițional” în urma căruia Cătălin s-a clasat pe locul I, iar Tudor pe locul II.

Felicitări elevilor și profesorilor Cristina Albinetz și Horațiu Moldovan, care s-au ocupat de pregătirea lor!

În aceeași zi, în holul Auditoriumului a fost vernisată o expoziție tematică a elevilor Liceului de Artă „Romulus Ladea”.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*