Cornel Nistorescu: „Dragnea a dat-o-n bară”

Cornel Nistorescu: „Dragnea a dat-o-n bară”

Era atît de sigur că toate îi ies și că el este marele Iosefini al politicii că nu se putea să nu dea chix. Liviu Dragnea și-a frecat palmele că a scăpat de Gabriela Firea, fără prea mari eforturi și pierderi, că a recuperat-o pe Ecaterina Andronescu din ghearele lui Victor Ponta, că l-a reevaluat (calmat) pe Niculae Bădălău și că l-a taxat pe Mihai Fifor pentru exagerata sa apropiere (inclusiv pentru susținerea publică) din partea americanilor, fără să lase impresia că se pune cu aceștia.

Ce mai, succes pe toate planurile, mai ales că mutările arătau că scapă și de Paul Stănescu! Îmi și imaginez cum, luni seara, Liviu Dragnea a adormit zîmbind, convins fiind că i-a făcut pe toți, că învîrteala politică i-a ieșit și de data aceasta.

Refuzul lui Klaus Iohannis de a-i numi pe Olguța Vasilescu la Transporturi și pe Ilan Laufer la Dezvoltare a încurcat însă lucrurile. Cel puțin cîteva zile, Liviu Dragnea trebuie să-l accepte pe Paul Stănescu și să-l roage cine știe ce pentru cine știe cine. Ba, pe lîngă asta, să rămînă cu un Guvern și fără cucoana de fier a grupului său, adică fără Lia Olguța Vasilescu. Fosta primăriță a Craiovei (împreună cu Claudiu Manda) face parte din nucleul dur al PSD, căruia Liviu Dragnea îi poate da cele mai întunecate responsabilități politice. Din același cerc fac parte și Darius Vâlcov și Codrin Ștefănescu și încă vreo cîțiva. Nu știu cum vor evolua lucrurile, dar refuzul președintelui Iohannis de a-i nominaliza pe cei doi nu face decît să atragă atenția asupra încropelii din decizia CEx-ului pesedist. Pentru orice om de bun simț, o filoloagă lipsită de experiență chiar și în filologie, desemnată să conducă un minister precum cel al Transporturilor, este o exagerare, o decizie neinspirată. Adică o prostie. Singurul avantaj pe care l-ar putea aduce (esențial, în cele din urmă) Olguța Vasilescu ar fi legat de desemnarea unui constructor pentru cele cîteva contracte uriașe aflate în pregătire. Cam același lucru este valabil și pentru Ilan Laufer. Lipsit de experiență, nul în materie de experiență în administrarea domeniului, cu accente de imaturitate, Laufer era bun doar de ținut ocupat scaunul de la Dezvoltare Regională și Administrație Publică și de transmis respectivei pălării doleanțele președintelui PSD.

În sfîrșit, Klaus Iohannis a speculat corect greșeala lui Liviu Dragnea de a crede că poate numi pe oricine. De bună seamă că Liviu Dragnea poate reveni cu aceleași propuneri, dar tot nu revine la faza inițială. Alegătorii din România au reținut improvizația grosolană a președintelui PSD, lipsa de oameni în echipa sa de supuși, disprețul total față de profesionalismul necesar pe asemenea posturi.

Una peste alta, refuzul președintelui subliniază slăbiciunea principală a acestei remanieri. Nu-i decît o reglare personală de conturi în PSD. Modificările din Guvern nu au fost generate de incompetență sau ineficiență, de strategii sau proiecte, ci de nevoia de a-i elimina pe cei care i s-au opus și de a promova alți strigători de ”Să trăiți” în locul acestora.

Refuzul lui Klaus Iohannis măcar subliniază această continuă și grosolană improvizație a lui Liviu Dragnea în materie de numiri și ierarhii în Partidul Social Democrat.

https://www.cotidianul.ro/dragnea-a-dat-o-n-bara/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*