PIXEL-ART,  în culori de toamnă

PIXEL-ART, în culori de toamnă

Concursul PIXEL ART – 2018, organizat de Cercul de Pictură din cadrul Clubului Copiilor Dej, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Palatul Copiilor Cluj, s-a încheiat sâmbătă, 24 noiembrie, cu vernisarea desenelor câștigătorilor, evenimentul fiind urmat de Carnavalul „Luminițele Toamnei”. Diplomele care au revenit premianților și invitaților au fost înmânate de profesorii Loredana Tomșa și Vasile Țîra, directorul Clubului Copiilor Dej, numeroase diplome și premii fiind acordate și participanților la carnaval: pentru popularitate, originalitate, creativitate, cel mai reușit costum etc.

În plus față de edițiile anterioare, anul acesta, cei prezenți la festivitatea de premiere au avut parte de o surpriză oferită de soldații daci și romani, membrii ai Asociației Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca.

Actuala ediție, a VIII -a, a „Concursul interjudețean de tehnici artistice plastice și artă digitală”, coordonat de prof. dr. Loredana Tomșa s-a desfășurat cu participare directă și online și a reunit elevi din şcoli, palate şi cluburi ale copiilor din județele: Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Sălaj și Timiș. Din Dej au participat elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „C. Brâncuși”, Școala Gimnazială Nr.1, Școala „Avram Iancu”, Școala „Mihai Eminescu” și Clubul Copiilor, iar din zonele apropiate Dejului, copii de la Liceul „Petru Maior” Gherla, Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Clubul Copiilor Gherla, Școala Gimnazială „Petru Rareș” din Ciceu Mihăiești, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Reteag, Grădinița cu Program Normal din Bața, Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu” din Poieana Blenchii și Clubul Copiilor Huedin.

În cadrul concursului au fost jurizate 200 de lucrări având ca temă „Serbările Toamnei”, realizate în diferite tehnici (desen pe hârtie milimetrică, colaj, pictură, grafică pe calculator sau cu ajutorul tabletei grafice, alte tehnici tradiţionale utilizate într-un mod neconvenţional şi care pot produce compoziţii “pixelate”), juriu acordând, conform regulamentelor concursurilor înscrise în CAERI, un număr de 47 de premii, la patru categorii de vârstă (5-8, 9-11, 12-14 și 15-18 ani), pe trei secţiuni: Grile-paint, Pointilism şi Gif-animat.

Potrivit profesoarei dr. Loredana Tomşa, coordonatoarea Cercului de Pictură de la Clubul Copiilor Dej şi iniţiatoarea acestui proiect, obiectivele concursului au urmărit, ca de fiecare dată, dezvoltarea creativităţii artistice-plastice la elevi, prin utilizarea TIC sau a tehnicilor convenţionale în moduri neconvenţionale, originale, dar şi promovarea creaţiei şi educaţiei artistice în concordanţă cu exigenţele unei societăţi bazate pe informaţie, cultură digitală şi educaţie continuă.

La final, organizatorii au ținut să aducă mulțumiri participantilor, juriului, profesorilor colaboratori și oamenilor inimoși care au asigurat suportul tehnic și material pentru buna desfășurare a concursului. Mulțumiri au revenit desigur și părinților, care au susținut cu entuziasm a doua ediție a Carnavalului „Luminițe de Toamnă”, secțiune cu participare directă la care au fost prezenți copii din: Dej, Alba Iulia, Bața, Ciceu Mihăiești, Gherla, Poiana Blenchii, Motru și Reteag.

M. Vaida

Foto: M.Vaida & Ovidiu-Adrian Sălăjan

Galerie foto: https://www.facebook.com/adriansalajan/media_set?set=a.10205672984181689&type=3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*