Legea pensiilor, a fost votată în Senat

Legea pensiilor, a fost votată în Senat

Senatul a adoptat, luni, în plen, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. S-au înregistrat 81 de voturi ”pentru”, 12 ”împotrivă” şi 8 abţineri.

Plenul Senatului şi-a însuşit raportul de admitere cu amendamente întocmit de Comisia pentru muncă. Amendamentele adoptate, iniţiate de PNL şi UDMR, nu au fost de fond. Niciunul dintre amendamentele respinse în Comisie şi susţinute de unii iniţiatori pe parcursul a două ore nu a fost adoptat de plen. Proiectul de lege va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, în urmă cu două săptămâni, un raport de admitere cu amendamente la proiectul legislativ privind sistemul public de pensii. Atunci, raportul a fost adoptat cu 6 voturi „pentru” și 3 abțineri.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, afirma că Legea pensiilor va intra săptămâna viitoare în Comisia de muncă senatorială, adăugând că speră că nu vor fi făcute foarte multe amendamente. „Dacă vor fi făcute şi alte amendamente, eu garantez că legea devine inaplicabilă, pentru că niciun guvern nu poate să-şi asume o sumă mai mare decât cea pe care am trecut-o noi”, susţine Vasilescu, menţionând că efortul cel mai mare va fi în 2020, când punctul de pensie va creşte semnificativ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*