Medicii, „legați de glie”!

Medicii, „legați de glie”!

O nouă găselniță a autorităților. Rezidenții ar putea fi obligați să stea în țară „un anumit număr de ani”. O spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se ia în calcul încheierea unui act adiţional la contractele de muncă ale medicilor rezidenţi, astfel încât aceştia să rămână un anumit număr de ani în ţară, după finalizarea studiilor.

„În acest moment, în România există în jur de 700 de cabinete de medici de familie din zona rurală neocupate. Ne gândim la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătății. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară pentru că, ştiţi foarte bine, în urma aplicării Legii salarizării salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a spus Pintea.

Ministrul a afirmat, de asemenea, că mulţi medici doresc să revină în România, dar că nu toate posturile sunt dorite, spitalele mici fiind evitate, deşi salariile sunt aceleaşi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*