Săracii funcționari publici, vor face naveta pe banii noștri!

Săracii funcționari publici, vor face naveta pe banii noștri!

Chiar dacă pachetul salarial a devenit motivant pentru funcționarii din primării, parlamentarii vor să mai acorde un beneficiu acestei categorii profesionale – decontarea navetei. Proiectul de modificare a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 este în dezbatere publică la Camera Deputaților.

Argumentele din expunerea de motive a proiectului sunt legate de numeroasele cazuri de funcționari din primării care nu își au domiciliul în localitatea în care se află postul, fiindu-le necesară naveta cu microbuze sau autobuze interjudețene. Prin comparație, din bugetul primăriilor se decontează naveta pentru cadrele didactice și angajații din învățământ și asistență educațională din aceleași zone, se arată în expunere, astfel că și funcționarii din primării ar trebui să beneficieze de egalitate de tratament.

Sumele vor fi asigurate din bugetul primăriilor și al consiliilor județene respective, dar și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, mai prevede proiectul.

Cuantumul și modalitatea de decontare vor fi stabilite de ministerul Dezvoltării și vor fi aprobate apoi prin hotărâre de guvern.

Până la data de 12 decembrie, proiectul de lege inițiat la Camera Deputaților va aștepta avizele de la Guvern și de Consiliul Legislativ, apoi va fi supus la vot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*