Pleacă românii, vin vietnamezii…

Pleacă românii, vin vietnamezii…

România a parafat, miercuri, un Memorandum de colaborare în domeniile muncii și protecției sociale cu ministerul de resort din Vietnam, în vederea aducerii de forță de muncă din această țară.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), înțelegerea de colaborare dintre cele două state a fost semnată în condițiile în care România traversează o criză acută a forței de muncă, iar Republica Vietnam are o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă.

„Vă garantez că drepturile lucrătorilor extra-comunitari, printre care se numără, evident, și cetățenii vietnamezi, au fost, sunt și vor fi respectate în România, în aceleași condiții în care sunt și cele ale angajaților români. Legislația româneasca nu face discriminare între angajați, lucrătorii vietnamezi beneficiind de aceleași drepturi ca și cei români în țara noastră”, a afirmat ministrul Muncii, Marius Budai.

La rândul sau, Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale din Vietnam, a precizat că, în prezent, „pe teritoriul României lucrează aproximativ 3.000 de cetățeni vietnamezi, care se declară mulțumiți atât de condițiile de muncă, cât și de salariile primite’.

Cetățenii vietnamezi lucrează în România în construcții, industrie, agricultura și turism.

Memorandumul dintre România și Vietnam a fost încheiat în condițiile în care mediul de afaceri din România reclamă un deficit de un milion de angajați pe piața forței de muncă, potrivit Ministerul Muncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*